Izjava o privatnosti

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Posljednji put ažurirano: 01.03.2020.

Tvrtka Grand Master d.o.o., Vodička ulica 20, 10000 Zagreb, OIB: 93381247629, matični broj: 081008060, upisan u sudski registar u Zagrebu (u daljnjem tekstu: Digitalna platforma) na internetskoj stranici AutoBonus.hr (u daljnjem tekstu: AutoBonus.hr), brine o Vašoj privatnosti i zalaže se za zaštitu Vaših osobnih podataka. Ova Polica privatnosti i izjava o zaštiti osobnih podataka obavijestit će Vas kako postupamo s Vašim osobnim podacima i Vašim pravima na privatnost. Pažljivo pročitajte ovu Policu privatnosti i izjavu o zaštiti osobnih podataka prije korištenja naših usluga.

1. Zajednički voditelj obrade

Digitalna platforma svojim korisnicima (u daljnjem tekstu Naručitelji) za potrebe pronalaženja odgovarajuće ponude proizvoda, roba i/ili usluga na internetskoj stranici AutoBonus.hr je voditelj obrade osobnih podataka zajednički sa ponuđačima svojih proizvoda, roba i/ili usluga (u daljnjem tekstu: Partneri), kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka.

Digitalna platforma kao zajednički voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovorna je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom ili elektronskom obliku zajedno sa Partnerima.

2. Podaci koje prikupljamo o Vama su:

2.1 Podaci dobiveni izravnim interakcijama

Registracija i drugi podaci o korisničkom računu Naručitelja

Kad se prijavite za korištenje naših usluga, možemo prikupiti sljedeće informacije o Vama:

 • ime i prezime;

 • datum rođenja;

 • spol;

 • osobni identifikacijski broj;

 • mjesto i adresu stanovanja

 • adresu e-pošte;

 • broj mobitela / broj telefona;

 • fotografiju;

2.2 Podaci koje prikupljamo automatski prilikom upotrebe naših usluga

Kad stupite u interakciju s AutoBonus.hr ili upotrebljavate naše usluge, automatski prikupljamo sljedeće informacije o Vama:

Informacije o uređaju

Prikupljamo informacije specifične za uređaj kao što je verzija operacijskog sustava, jedinstveni identifikatori.

Identifikatore uređaja povezujemo s Vašim korisničkim računom.

Podaci klijenta i zapisnika

Tehničke pojedinosti, uključujući IP adresu (internetskog protokola) Vašeg uređaja, vremensku zonu i operativni sustav. Također ćemo pohraniti Vaše podatke za prijavu (datum registracije, datum posljednje promjene lozinke, datum posljednje uspješne prijave), vrstu i verziju preglednika.

Klikovni podaci

Prikupljamo informacije o Vašoj aktivnosti na AutoBonus.hr koja uključuje web-mjesta s kojih ste pristupili na AutoBonus.hr, datum i vremenski pečat svake posjete, pretraživanja koja ste izvršili, oglase ili trake za oglašavanje na koje ste kliknuli, vašu interakciju s takvim oglasima ili reklamama, trajanje vašeg posjeta i redoslijed kojim posjetite sadržaj na AutoBonus.hr.

Kolačići i slične tehnologije

Koristimo kolačiće kako bismo upravljali sesijama Naručitelja. Kolačići su male tekstualne datoteke koje web-poslužitelj prenosi na tvrdi disk Vašeg uređaja. Kolačići se mogu koristiti za prikupljanje datuma i vremena Vašeg posjeta, povijesti pregledavanja, Vaših postavki i korisničkog imena. Možete postaviti svoj preglednik da odbije sve ili neke kolačiće ili da Vas upozori kad web-mjesta postavljaju ili pristupaju kolačićima. Ako onemogućite ili odbijete kolačiće, imajte na umu da neki dijelovi naših usluga mogu postati nedostupni ili neće funkcionirati ispravno. Za više informacija o kolačićima koje koristimo pogledajte naša Pravila o kolačićima i sličnim tehnologijama.

2.3 Podaci od trećih strana ili iz javno dostupnih izvora

Osobne podatke o Vama dobivamo od raznih trećih strana (i javnih izvora) kako slijedi:

 • Određene informacije o tehničkim uslugama i korištenju od pružatelja analitičkih usluga kao što su Google i Facebook;

 • Oglašivačkih mreža kao što su Google i Facebook;

 • Kolačići od naših partnera za oglašavanje.

Prikupljamo li podatke od djece?

Naše usluge nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina i mi ne prikupljamo svjesno podatke mlađih od 18 godina. Ako postanemo svjesni da je osoba mlađa od 18 godina dostavila osobne podatke, odmah ćemo ih izbrisati.

3. Zašto obrađujemo Vaše osobne podatke?

Koristit ćemo Vaše osobne podatke samo kad to zakon dopušta. Najčešće ćemo Vaše osobne podatke koristiti u sljedećim slučajevima:

 • Tamo gdje trebamo izvršiti ugovor koji sklapamo ili smo sklopili s Vama.

 • Tamo gdje je nužno da naši legitimni interesi poboljšaju naše usluge te da Vam pružimo sigurnu i bezopasnu internetsku stranicu.

 • Tamo gdje trebamo poštivati zakonske ili regulatorne obveze.

U određenim okolnostima, također možemo obrađivati Vaše osobne podatke na temelju Vaše izričite privole. Prije nego što to učinimo, obavijestit ćemo Vas o svrsi i kategoriji osobnih podataka koje trebamo obrađivati u trenutku traženja Vaše izričite privole.

U nastavku smo opisali načine na koje upotrebljavamo Vaše osobne podatke i na koje se od zakonskih osnova pri tome oslanjamo. Također smo utvrdili koji su naši zakonski interesi tamo gdje je to prikladno.

3.1 Za pružanje pristupa i usluga putem AutoBonus.hr

 • Ako se prijavite koristeći adresu e-pošte, upotrebljavamo Vaše ime i prezime i/ili adresu e-pošte kako bismo Vas identificirali kao korisnika i omogućili pristup na AutoBonus.hr.

 • Ako se prijavite koristeći se Gmail računom, upotrebljavamo Vaše ime i prezime s Vašeg Gmail profila i adresu e-pošte kako bismo Vas identificirali kao korisnika na AutoBonus.hr i omogućili Vam pristup.

 • gore navedene podatke o zapisnicima također upotrebljavamo za isporuku naših usluga u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

 • Upotrebljavamo Vašu adresu e-pošte kako bismo Vam dali informacije o našim uslugama koje bi mogle biti od interesa za Vas.

Gore navedene podatke obrađujemo za odgovarajuće izvršenje našeg odnosa s Vama i na temelju našeg zakonskog interesa za obavljanje marketinških aktivnosti kako bi Vam ponudili usluge koje mogu biti od Vašeg interesa.

3.2 Za poboljšanje Vašeg iskustva na AutoBonus.hr

Klikovne podatke upotrebljavamo:

 • kako bismo Vam pružili prilagođeni sadržaj, primjerice pružajući Vam relevantnije rezultate pretraživanja prilikom korištenja naših usluga;

 • kako bismo odredili koliko vremena trošite na AutoBonus.hr i na koji način se krećete kroz AutoBonus.hr da bismo na taj način razumjeli Vaše interese i poboljšali naše usluge na temelju tih podataka. Na primjer, možemo Vam dati prijedloge o sadržaju koji možete posjetiti na temelju sadržaja na koji ste kliknuli;

 • za praćenje i izvještavanje o učinkovitosti dostave kampanje našim Partnerima i za analizu internih poslova.

Vaše podatke o lokaciji upotrebljavamo za sljedeće svrhe:

 • za prikupljanje anonimnih i skupnih informacija o karakteristikama i ponašanju Naručitelja, uključujući za potrebe analize poslovanja, segmentacije i razvoja anonimnih profila;

 • kako bi se poboljšala izvedba naših usluga i za prilagođavanje sadržaja koji usmjeravamo prema Vama;

 • za mjerenje i praćenje Vaše interakcije s reklamnim trakama trećih strana koje oglašavamo na AutoBonus.hr;

 • Pomoću Vaših podataka za prijavu koji uključuju vašu adresu e-pošte, mapiramo različite uređaje (kao što su stolna računala, mobilni uređaji, tableti) koje upotrebljavate za pristup na AutoBonus.hr. To nam omogućuje pridruživanje aktivnosti na AutoBonus.hr na različitim uređajima i pomaže nam u pružanju besprijekornog iskustva bez obzira koji uređaj upotrebljavate.

Obrađujemo gore navedene informacije na temelju našeg zakonskog interesa za poboljšanje Vašeg iskustva na AutoBonus.hr i za odgovarajuću provedbu našeg odnosa s Vama.

4. Kako ćemo Vas obavještavati o promjenama u izjavi o zaštiti privatnosti?

Ovu Policu privatnosti i izjavu o zaštiti osobnih podataka povremeno možemo izmijeniti bez prethodne najave ili Vašeg odobrenja. Promjene ćemo objaviti na ovoj stranici i obavijestit ćemo Vas putem e-pošte ili putem AutoBonus.hr. Ako se ne slažete s promjenama, možete zatvoriti svoj korisnički račun tako da otvorite postavku korisničkog računa i odaberete brisanje korisničkog računa.

5. Vaša prava

U određenim okolnostima prema zakonu o zaštiti osobnih podataka imate određena prava u odnosu na svoje osobne podatke.

Ako želite ostvariti neko od prava navedenih u nastavku, kontaktirajte nas na e-poštu: info@autobonus.hr

Pravo na zahtjev za pristup svojim osobnim podacima (obično poznat kao "zahtjev za pristup podacima"). To Vam omogućuje da dobijete kopiju osobnih podataka koje čuvamo o Vama i da provjerite obrađujemo li ih na zakonit način.

Pravo da zatražite ispravak bilo kojih podataka koje imamo o Vama. To vam omogućuje da ispravite sve nepotpune ili netočne podatke o Vama, iako ćemo možda morati potvrditi točnost novih podataka koje ste nam dali.

Pravo da zatražite ograničenje obrade svojih osobnih podataka. Na taj način možete zatražiti obustavu obrade svojih osobnih podataka u sljedećim scenarijima: (a) ako želite da utvrdimo točnost podataka; (b) tamo gdje je naše korištenje podataka nezakonito; (c) u slučaju kad želite da zadržimo podatke, čak i ako ih više ne tražimo jer su Vam potrebni za utvrđivanje, korištenje ili branjenje pravnih potraživanja; ili (d) u slučaju da ste se usprotivili našoj upotrebi Vaših osobnih podataka, ali mi moramo provjeriti jesmo li prekoračili zakonske osnove za njihovo korištenje.

Pravo na zahtjev za brisanjem svojih osobnih podataka. To Vam omogućuje da zatražite brisanje ili uklanjanje osobnih podataka ako ne postoji dobar razlog za nastavak obrade. Također imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje svojih osobnih podataka ako ste uspješno ostvarili svoje pravo na prigovor na obradu (pogledajte u nastavku), kad smo možda obradili Vaše podatke protupravno ili gdje nam je potrebno brisanje vaših osobnih podataka u skladu s zakonom. Imajte na umu da smo za određene svrhe možda zakonski obavezni zadržati Vaše osobne podatke. Pogledajte odjeljak 10.

Pravo prigovora na obradu Vaših osobnih podataka u slučaju kad se oslanjamo na zakonski interes (ili one treće strane), a postoji nešto u Vašoj situaciji zbog čega želite uložiti prigovor na obradu jer mislite da to utječe na Vaša temeljna prava i slobode. Također imate pravo prigovora u slučaju kad obrađujemo Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. U nekim slučajevima možemo pokazati da imamo uvjerljive zakonske osnove za obradu Vaših podataka koje nadilaze Vaša prava i slobode.

Pravo na zahtjev za prijenos Vaših osobnih podataka Vama ili trećoj strani. Vama ili trećoj strani koju ste odabrali pružit ćemo Vaše osobne podatke u strukturiranom, najčešće korištenom, strojno-čitljivom obliku. Imajte na umu da ovo pravo vrijedi samo za automatizirane podatke za čiju upotrebu ste nam na početku dali privolu, odnosno izričitu privolu ili u slučaju kad smo upotrijebili podatke za izvršavanje odnosa s Vama.

Pravo povlačenja svog pristanka na obradu osobnih podataka u bilo kojem trenutku. To ne utječe na zakonitost bilo koje obrade koju smo već izvršili na temelju prethodno dane suglasnosti, odnosno privole.

Naknada obično nije potrebna: Nećete morati platiti naknadu za pristup svojim osobnim podacima (ili za ostvarivanje nekog drugog prava). Međutim, možemo naplatiti umjerenu naknadu ako je Vaš zahtjev očito neosnovan, ponavljajući ili prekomjeran. Umjesto toga, u takvim okolnostima možemo odbiti ispuniti Vaš zahtjev.

Vremensko ograničenje za odgovor: Nastojimo odgovoriti na sve pravovaljane zahtjeve u roku od mjesec dana. Povremeno će nam trebati više od mjesec dana ako je zahtjev posebno složen ili ako ste napravili nekoliko zahtjeva. U tom slučaju ćemo Vas obavijestiti i nastaviti Vas informirati.

Nadalje, imate pravo uložiti prigovor u bilo kojem trenutku nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka koje je odgovorno za Vas, kako je navedeno u odjeljku 13.

Međutim, prije nego što podnesete žalbu nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka, voljeli bismo pokušati riješiti Vaše probleme na prvoj instanci, zato Vas molimo da se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem naše e-pošte: info@autobonus.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Zoran Vojnić Tunić, Kaptol 12, 10000 Zagreb, e-pošta: info@autobonus.hr

6. Komunikacija i marketing

S Vama ćemo komunicirati putem e-pošte ili putem obavijesti na AutoBonus.hr u vezi s našim uslugama kako bismo potvrdili Vašu registraciju, kako bismo Vas obavijestili da je Vaš upit ili rezervacija dostavljena Partnerima te u vezi s ostalim transakcijskim porukama koje se odnose na naše usluge. Budući da nam je neophodno pružiti takve transakcijske poruke, možda nećete moći odustati od takvih poruka.

Međutim, možete zatražiti da Vam prestanemo slati marketinške poruke u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavljivanje u e-pošti koji Vam je poslan ili promjenom komunikacijskih postavki na svojemu korisničkom računu. U slučaju da imate problema s promjenom postavki obratite nam se putem e-pošte: info@autobonus.hr

Možete primiti marketinške poruke od nas ako ste:

 • zatražili takve informacije od nas;

 • upotrebljavate AutoBonus.hr ili usluge;

 • dali svoje podatke kad ste se prijavili na natjecanje; ili

 • registrirali se za promociju.

7. S kim dijelimo Vaše podatke?

Možda ćemo morati podijeliti Vaše osobne podatke sa strankama navedenim u nastavku u svrhe navedene u odjeljku 3. gore.

Davatelji usluga treće strane: Upotrebljavamo davatelje usluga treće strane koji nam pomažu u pružanju određenog aspekta naših usluga, primjerice, servise za pohranu. Davatelji usluga mogu biti smješteni unutar ili izvan "EEA".

Provodimo provjere naših davatelja usluga treće strane i zahtijevamo od njih da poštuju sigurnost Vaših osobnih podataka i da s njima postupaju prema zakonu. Ne dopuštamo im da upotrebljavaju Vaše osobne podatke u svoje svrhe.

Davatelji usluga oglašavanja i analitike: Da bismo poboljšali naše usluge, ponekad ćemo dijeliti podatke koji Vas ne mogu identificirati s pružateljima analitičkih usluga koji nam pomažu analizirati način na koji korisnici upotrebljavaju AutoBonus.hr. Dijelimo Vaše podatke s njima u obliku koji Vas ne može identificirati za praćenje i izvještavanje o učinkovitosti dostave kampanje našim poslovnim partnerima i za analizu internih poslova.

Tijela za provedbu zakona, regulatori i ostali: Možemo otkriti Vaše osobne podatke tijelima za provedbu zakona, regulatorima, vladinim ili javnim tijelima i drugim relevantnim trećim stranama kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim zahtjevima.

Možemo odabrati prodaju, prijenos ili spajanje dijelova našeg poslovanja ili naše imovine. Alternativno, možemo tražiti da steknemo druge tvrtke ili se spojimo s njima. Ako dođe do promjene našeg poslovanja, novi vlasnici mogu upotrebljavati Vaše osobne podatke na isti način kao što je navedeno u ovoj Polici privatnosti i izjavi o zaštiti osobnih podataka.

8. Međunarodni prijenosi

Kad god prenesemo Vaše osobne podatke izvan EEA, osiguravamo im sličan stupanj zaštite osiguravanjem provedbe najmanje jedne od sljedećih zaštitnih mjera:

 • Vaše osobne podatke prenosit ćemo samo u države za koje Europska komisija smatra da pružaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka.

 • Tamo gdje upotrebljavamo određene davatelje usluga, možemo primijeniti specifične ugovore koje je odobrila Europska komisija, a koji osobnim podacima pružaju istu zaštitu koju imaju u Europi.

 • Tamo gdje upotrebljavamo davatelje usluga sa sjedištem u SAD-u, možemo im prenijeti podatke ako su dio zaštite o privatnosti koji zahtijeva od njih pružanje slične zaštite osobnih podataka koji se dijele između Europe i SAD-a.

9. Gdje pohranjujemo Vaše podatke i na koje vremensko razdoblje?

Podaci koje prikupljamo o Vama bit će pohranjeni i obrađeni na sigurnim poslužiteljima u svrhu pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva.

Vaše ćemo osobne podatke zadržati samo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhe zbog kojih smo ih prikupili, uključujući i za zadovoljavanje svih zakonskih, računovodstvenih zahtjeva ili zahtjeva za izvještavanjem.

Kako bismo utvrdili prikladno razdoblje čuvanja osobnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik od neovlaštenog korištenja ili otkrivanja Vaših osobnih podataka, svrhe zbog kojih obrađujemo Vaše osobne podatke te možemo li takve svrhe postići drugim sredstvima i primjenjivim zakonskim zahtjevima.

U slučaju da imate bilo kakvih upita u vezi s vremenom zadržavanja Vaših podataka, kontaktirajte nas putem e-pošte: info@autobonus.hr

10. Tehničke i organizacijske mjere i sigurnost obrade

Sve informacije koje primimo o Vama pohranjene su na sigurnim poslužiteljima i implementirali smo tehničke i organizacijske mjere prikladne i potrebne za zaštitu osobnih podataka. AutoBonus.hr neprekidno procjenjuje sigurnost svoje mreže i prikladnost svog internog informacijskog sigurnosnog programa koji je dizajniran da (a) pomaže osigurati Vaše podatke od slučajnog ili nezakonitog gubitka, pristupa ili otkrivanja, (b) prepozna razumno predvidive rizike za sigurnost internetske stranice AutoBonus.hr i (c) minimizira sigurnosne rizike, uključujući procjenu rizika i redovno testiranje.

Imajte na umu da, unatoč mjerama koje smo provodili kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke, prijenos podataka putem interneta ili drugih otvorenih mreža nikad nije potpuno siguran, a postoji i rizik da neovlaštene treće strane mogu pristupiti Vašim osobnim podacima.

11. Veze na web-mjesta trećih strana

AutoBonus.hr može sadržavati veze na web-mjesta ili aplikacije trećih strana. Ako kliknete na jednu od ovih veza, imajte na umu da će svatko imati vlastita pravila o privatnosti i zaštiti osobnih podataka. Mi ne kontroliramo ta web-mjesta / aplikacije i nismo odgovorni za ta pravila i zaštitu osobnih podataka. Kad napustite AutoBonus.hr, preporučujemo Vam da pročitate obavijest o privatnosti podataka svakog web-mjesta koje posjetite.

12. Kontakt

Za bilo kakve dodatne informacije ili za ostvarivanje svojih prava provjerite postavke svojega korisničkog računa ili se obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem e-pošte: info@autobonus.hr

Nadležno tijelo za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj je:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Martićeva 14

10000 Zagreb

Tel. +385 1 4609 000

Fax +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr ili info@azop.hr

Web stranica: http://www.azop.hr/